27. Feb, 2021

Valpar 1 Vecka

Nu är redan valparna 1 vecka! Tiden springer iväg när man valpmyser. De har nästan fördubblat sin födelsevikt så Diza har mycket mat. Hon är en fantastisk mamma som pysslar och matar de små. Inatt var det knäpptyst i valplådan vilket tyder på att de är mätta och nöjda. De är så himla fina!

15. Feb, 2021

Inte många dagar kvar...

Diza börjar anta formen av en liten flodhäst! Nu börjar det bli tungt. Hon glömmer sin mage när hon ska inta soffan och fastnar halvvägs upp. Hon sover mycket och snarkar som en gammal farbror. Magen är idag 74 cm och vikten är 22,4 kilo så nu är hon riktigt stor. Nu börjar nedräkningen till denna efterlängtade kull och om några dagar vet vi hur många det gömmer sig därinne.

10. Feb, 2021

Valp poolen är invigd!

Nu sparkar det för fullt i Dizas mage. Hon ligger gärna i soffan och vill bli klappad på magen. Så mysigt att känna rörelser och sparkar. Diza vägde idag 21,6 kilo så hon har ökat cirka 3,8 kilo sedan sist vi vägde henne. Måtten på magen är idag 64 centimeter, så nu växer valparna fort! Diza äter med god aptit men sover mer och tar det lugnare ute. Nu är det inte långt kvar...

2. Feb, 2021

Plötsligt fick Diza mage

Från ena dagen till den andra så fick Diza riktig valpmage. Hon är hungrig hela tiden och på promenaderna går det långsammare nu. Måttet runt magen var idag 58 cm så någonting händer det där inne. Medans Alice har blivit som en unghund så har Diza blivit som en gammal dam.

25. Jan, 2021

Nu börjar magen att växa!

Vi mäter magen lite då och då på Diza och den har ökat från 48 cm till 51 cm idag. Det är inte förän nu tillväxten på valparna tar fart. Diza har slutat att må illa och hon äter nu med god aptit igen. Ute är hon precis som vanligt med full fart men inne vill hon bara ligga nära. Hon är otroligt gossjuk.

18. Jan, 2021

Här kan ni följa Diza under hennes dräktighet

Efter lång väntan och letande efter dräktighetstecken är vi nu säkra, det blir vårvalpar här på Dillnergården. Kullen beräknas födas cirka 19 Februari. Ska bli så spännande att se vad det blir av denna kombination.
Denna kull kommer att uppkallas efter grekiska mytologi gudar då många av dessa namn är så vackra.