12. aug, 2018

Valparna har äntligen kommit!

Ja nu har äntligen valparna kommit ❤ Perfekt fördelning med 4 tikar och 4 hanar 🙂

Men vägen till födsel var lång och jobbig för Alice. Tempen pendlade upp och ner i en vecka men i Lördags morse dök den äntligen ner till 36,4 och stannade där i flera timmar. Då visste vi att det var dags inom 1 dygn. Men Alice visade lite tecken på att snart föda så efter många långa timmar så ringde jag veterinär för att rådfråga och de ville att vi skulle avvakta några timmar till så det gjorde vi,men sen när Alice skulle till att krysta så insåg jag snabbt att krystvärkarna var för svaga för att hon skulle orka föda nån valp, så snabbt in i bilen och till djursjukhuset.

 

På djursjuhuset fick vi komma in direkt för att ta kalkprov och glukosprov. Hon hade lite lågt kalkvärde så hon behövde få lite dropp för att riktigt komma igång. Men först tog vi en röntgenbild för att se hur många det var och för att utesluta att ingen låg fel. vi skrattade allihop när vi såg bilden för det var som ett virrvarr där inne med 8 st valpar 😀Droppet kopplades på och det dröjde inte längeinnan första valpen, en stor fin hane var ute. Sen kom det valpar i rasande fart så vi hade fullt upp att ta emot och torka de nyfödda. Alice var helt fantastisk och alla på djursjukhuset ville ha en Alice ❤Hon lät de hålla på med valparna och hon viftade på svansen hela tiden fast hon hade jobbigt och starka värkar. Hon är ljuvlig! Så otroligt snäll och lugn under hela dagen. 

Vi stannade kvar tills alla valpar var födda så vi såg att Alice mådde bra. Sen fick vi åka hem till nybäddat valprum och med oss hade vi en stor kartong med de varma goa valparna ❤Allt fungerar jättebra och det är tyst och lugnt i valplådan med nöjda valpar och en pysslande mamma. 

Nu uppdaterar vi här och på instagram så ofta vi hinner för valpbilder kan man inte få nog av ❤