14. okt, 2016

Valparna har kommit!

Ja nu är de här och det känns så klart helt fantastiskt! Vi är så glada och tacksamma för våra små valpar🙂

Alice hade börjat att visa tecken på valpning den 11 Oktober på dygn 62. Hon började gå ner i temp och flåsade lite till och från. Min valpbarnmorska ringdes in och sen började väntan på de små.. Hela natten gick och Alice bäddade lite och flåsade men annars var det rätt lugnt. Vi installerade oss i valprummet med godis och chips och sov lite i skift.

6,57 kom första valpen som var en liten tik och hon var så klart jättefin! Nr 2 var också en fin liten tik och sen kom 4 grabbar på rad tills det tog stopp och det stannade av lite. Vi visste att det fanns minst en valp kvar så vi gick ut med henne för att se om det kom igång igen men inget hände. Efter ett tag ringde vi och rådgjorde med veterinär och de rådde oss att komma med Alice så de kunde titta på henne.

Sagt och gjort, ner med 6 valpar i en låda och iväg! När vi kom ner så fick vi komma på röntgen på en gång och då såg de 2 valpar som ville komma ut samtidigt.  Den ena hade kilat sig fast under hakan på den andra. Alice hade aldrig kunnat föda de på egen hand så beslut togs snabbt om snitt. jag blev så klart ledsen och rädd för Alice skull, men alla var så lugna så det kändes ändå bra att vi kommit så snabbt med henne. Ingen visste om de två som var kvar levde men det enda som var viktigt för oss just då var Alice.

Efter ett tag kom en sköterska med 2 små skrikande knyten! Det visade sig vara en tik och en hane🙂De piggnade på sig snabbt och fick flytta ner i lådan till sina syskon. När ca en halvtimme gått så fick vi komma in till en omtöcknad, frysande Alice. Min fina , fina vovve! Så glad att allt gått bra med henne. Valparna fick lägga sig hos henne för att dia och trots att hon just vaknat ur narkosen så slickade hon och tvättade valparna. Det var så fint att se hur hon pysslade med sina bebisar.

När Alice piggnat till lite så fick vi åka hem med hela valpflocken. Så skönt att komma hem till nybäddat valprum och en man som fixade middag🙂Jag är så otroligt tacksam att jag hade så bra hjälp av en uppfödare som har varit med om många födslar. Hon behöll lugnet hela tiden och stöttade mig under operationen. Tack!

Nu är vi hemma och myser och allt går så bra! Alla äter och sover och det är väldigt lugnt i lådan. Alice piggnar på sig för varje dag, men hon vill helst inte lämna valprummet. Vi får övertala henne att gå ut lite då och då🙂Nu blir det många bilder framöver så håll utkik i bloggen!